Zonnepanelen Gouda

Energie besparen? Denk dan aan zonnepanelen (PV-panelen). Wij installeren zonnepanelen bij je thuis. Dankzij zonnepanelen is het namelijk mogelijk om elektriciteit voor eigen gebruik op te wekken. Het hele jaar door profiteer je van de opbrengst van zonnepanelen. Ook als het bewolkt is.

Hoe werken zonnepanelen?

Je kunt gratis zonne-energie gebruiken voor het produceren van elektriciteit. De opwekking van elektriciteit wordt gedaan door zonnepanelen. Dit type panelen worden ook wel PV-panelen genoemd - PV staat voor PhotoVoltaic. Zo'n paneel bestaat uit onderling verbonden zonnecellen. Onder invloed van licht ontstaat in een zonnecel een spanningsverschil. Deze gelijkspanning wordt door een omvormer omgezet in de 230 V wisselspanning zoals die uit het stopcontact komt.

Waar moet ik op letten?

Bij de installatie van zonnepanelen moet op de schaduwwerking en zonoriëntatie worden gelet. Zonnepanelen hebben logischerwijs zon nodig om elektriciteit te kunnen opwekken, maar helaas liggen niet alle daken op het zuiden. Toch is het niet een probleem als je dak niet op het zuiden ligt. Ook als je dak op het westen of oosten is gericht, dan zijn er diverse oplossingen mogelijk om voldoende elektriciteit te kunnen opwekken. InstalCenter van Wijk werkt met geavanceerde software om zo het meest optimale systeem op je dak te kunnen leggen.

Onze installateurs vertellen je graag over de mogelijkheden en het maximale rendement.

Maak snel een afspraak

De investering

Zonnepanelen zijn een duurzame investering. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook draag je jouw steentje bij aan het milieu. Wat zonnepanelen kosten, dat verschilt natuurlijk per type zonnepaneel. Daarnaast moet je natuurlijk nog de kosten voor de benodigde materialen en de installatie meerekenen.

Moderne keuken
Landelijke keuken
Landelijke keuken

Zonnepanelen opbrengsten

Wat zonnepanelen opleveren, dat is van een aantal factoren afhankelijk. Naast het totale oppervlak van de zonnecellen is ook de hellingshoek en de hoeveelheid zonlicht die een zonnepeel bereikt van belang. Wolken houden een deel van het zonlicht tegen, maar ook schaduw en vuil is nadelig voor de opbrengst van de PV-installatie. Het rendement van deze panelen is ca. 5 tot 15% en bij een spaarrente van 0% is dit een uitstekende investering.

Subsidie zonnepanelen

Tegenwoordig krijg je geen subsidie meer op de installatie van zonnepanelen, wel kun je de BTW terugvragen op aanschaf en installatie. Maar ook zonder subsidie is het interessant om te investeren in zonnepanelen. Met de stijgende energieprijzen verdient je de investering vanzelf terug!

Vraag vandaag nog een offerte aan

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen