Erwin van Wijk: “Klanten waarderen onze manier van werken”

Bij Baderie van Wijk vinden ze alles uit handen nemen heel normaal. Bij een badkamer plaatsen komt namelijk veel kijken. Eigenaar Erwin van Wijk nam rond de eeuwwisseling definitief de zaak van zijn ouders over. En met succes; inmiddels is hij met zijn vestiging een begrip in Gouda en omstreken. Wij stelden hem een aantal vragen.

Door de redactie

Familiebedrijf
In 2000 nam Erwin de zaak van zijn ouders over. Vanaf 1989 werkte hij al met zijn ouders in de zaak. Na de MEAO stond hij voor de keuze; doorstuderen of werken in de zaak. Hij koos voor het laatste. Stilzitten deed hij echter niet. Hij behaalde verschillende waardevolle diploma’s en certificaten en volgde verschillende cursussen, zoals tegelzetten, MIT, patroon lood/water/gas, STEK/F-gassen, CV Technicus, etc. “Als eigenaar vind ik het belangrijk om te weten wat er speelt in de installatiewereld.”

Erwin van Wijk

“Als eigenaar vind ik het belangrijk om te weten wat er speelt in de installatiewereld.”

Na de overname in 2000 besloot Erwin om de naam Baderie van Wijk in stand te houden. “Ik merkte in de regio dat de naam van Wijk voor inwoners vertrouwd aanvoelde. Dit is dan ook de reden dat wij de familienaam Van Wijk verbonden wilden houden aan Baderie.”

Alles in één hand
“Wij zijn zeker niet de goedkoopste in onze branche, maar mensen mogen wél kwaliteit en service van ons verwachten. Wij hebben vakbekwaam personeel en nemen in het badkamerproces alles uit handen. Denk hierbij aan: het monteren van de douche of stoomcabine, het plaatsen van een radiator of elektrische vloerverwarming in een badkamer, maar ook leveren en monteren van aluminium of mdf plafonds.” Van Wijk denkt verder dan alleen de badkamer, want de vestiging is ook aangesloten bij de franchiseformule InstalCenter. “Het is eigenlijk heel gek dat mensen Baderie niet associëren met een installatiebedrijf voor bijvoorbeeld cv-ketels. Dat is dan ook de reden dat wij zijn aangesloten bij InstalCenter. Wij bieden naast badkamers ook cv-ketels, zonneboilers, warmtepompen en zonnepanelen.”

"Het is eigenlijk heel gek dat mensen Baderie niet associëren met een installatiebedrijf voor bijvoorbeeld cv-ketels.”

Revolutie van de badkamer
Met zijn jarenlange ervaring heeft Erwin veel verschillende soorten badkamers voorbij zien komen. “Het is soms opmerkelijk om te zien dat in een bepaalde tijd een type badkamer helemaal hip kan zijn, maar vervolgens een paar jaar later uit de mode is. Een goed voorbeeld hiervan is de inloopdouche. Eerst dacht men dat dit praktisch was, maar in de praktijk bleek dit niet altijd het geval te zijn.” Van Wijk biedt om die reden verschillende soorten badkamers aan. Van All-Inclusive tot op maat gemaakte varianten. In onze showroom staan verschillende opstellingen, zodat de bezoeker een hele goede indruk krijgt van de mogelijkheden.”

Service en persoonlijk advies
Met al meer dan 50 jaar ervaring in het ontwerpen van badkamers en toiletten weet Van Wijk wat er allemaal bij het opleveren van een badkamer komt kijken. “Het is mooi om te zien dat wij kinderen van voormalige en bestaande klanten in de showroom terugzien. Blijkbaar waarderen ze onze manier van werken.” Baderie van Wijk merkt dat steeds meer mensen hun badkamers vernieuwen. Een positief signaal volgens Van Wijk: “Je merkt dat het goed gaat met de economie en dat zien wij terug in onze planning. In sommige gevallen moeten mensen wat langer wachten op de installatie, maar daar komen wij altijd uit. De langere wachttijden zijn inherent aan de kwaliteit die wij willen leveren. Wij willen namelijk unieke kwaliteit en service leveren.” Wij zijn vanwege de drukte dan ook hard op zoek naar nieuwe, bekwame medewerkers in de buitendienst.

“Het is mooi om te zien dat wij kinderen van voormalige en bestaande klanten in de showroom terugzien. Blijkbaar waarderen ze onze manier van werken.”

Fietstocht naar Rome
Zes dagen in de week is Erwin actief in zijn eigen zaak. Dit vraagt veel van zijn tijd. Toch trok hij zijn stoute schoenen aan en vertrok hij in 2018 op de fiets richting het Italiaanse Rome. “Eerst was ik heel nerveus om een maand lang mijn zaak en gezin achter te laten, maar uiteindelijk was het een fantastische ervaring. Het was fijn om te zien dat de zaak ook zonder mij door bleef lopen in de ervaren handen van mijn medewerkers.” Op de vraag of zijn kinderen Baderie van Wijk Gouda in de nabije toekomst willen overnemen antwoordt hij stellig: “Nee, mijn kinderen willen een andere richting op en dat respecteer ik.”

Benieuwd naar de showroom van Baderie van Wijk Gouda? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Bezoek onze showroom >

Over Baderie
De grote kracht van Baderie is dat we de volledige badkamer kunnen realiseren en zowel de uitstraling als de functionaliteit centraal stellen. Daar zijn wel zes of zeven disciplines voor nodig en wij hebben ze allemaal in eigen huis. We doen niet alleen het installatiewerk, ook het metselwerk, muren verplaatsen, elektra, het stucwerk, etc. Als klant hoeft u niet te schakelen met allemaal verschillende bedrijfjes, één contactpersoon bij Baderie regelt alles. Daarin is Baderie echt vrij uniek. De manier waarop wij een badkamer tot stand brengen, is gewoon comfortabel.

Over InstalCenter
Bij InstalCenter heeft u ruime keuze op het gebied van verwarming, sanitair, elektra en klimaatbeheersing. Bij iedere vestiging kunt u terecht voor advies, aanschaf en installatie. U vertelt ons wat u wilt en wij regelen alles. Wij leveren en installeren kwaliteits productenen onze betrouwbare vakmensen ontzorgen u. In Nederland zijn er meer dan 40 vestigingen van InstalCenter. Allemaal zelfstandig ondernemers die goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van installatiewerk. Dankzij hun gezamenlijke kennis en expertise bent u altijd verzekerd van het beste advies en de slimste full-serviceoplossing. Omdat ze naast installateur ook ondernemer zijn, weten ze wat u belangrijk vindt en zetten graag een stapje extra.

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen